SteviJa Zoetpoeder

Zoetstof op basis van de natuurlijke zoetstof stevia en verrijkt met inuline. Hierdoor wordt het voedingsvezelgehalte verhoogd. Geschikt voor low carb en proteinedieet. Pot met 220 gram.

Bestand tegen hoge temperaturen, ook geschikt voor bakken. 1 theelepel suiker kan vervangen worden door 1/4 theelepel stevija zoetpoeder.

€ 6,99
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

SteviJa Zoetpoeder is stevia-extract verrijkt met inuline. Inuline is een oplosbare vezel die voorkomt in cichorei, fruit en groenten. Met het gebruik van SteviJa Zoetpoeder worden er dus vezels toegevoegd aan een gerecht, wat weer ten goede komt aan een gezonde darmflora. SteviJa Zoetpoeder is gemakkelijk doseerbaar.

Zoetkracht: Eén kwart theelepel staat gelijk aan één theelepel suiker. 

Bij het bakken versterkt de stevia in Stevia Zoetpoeder haar zoetkracht, waardoor deze erg zuinig is in gebruik. Een potje Stevia Zoetpoeder is goed voor het bakken van ongeveer 10 cakes. Door het gebruik van inuline heeft Stevia Zoetpoeder dezelfde conserverende eigenschappen als die van suiker. De zoetkracht van Zoetpoeder ten opzichte van suiker is 1:4 tot 1:12. (hoe meer Zoetpoeder, hoe groter de zoetkracht). De glycemic index van Stevia Zoetpoeder is 14 (GI=14).

Het zoetpoeder kunt u gebruiken tot een temperatuur van  200°C.  U kunt het poeder dan ook gebruiken voor het bakken van de heerlijkste cake, koekjes en taarten!

Pot met 220 gram zoetpoeder.

Ingrediënten:

Steviolglycosiden, inuline

 

Voedingswaarden per 100 gram:

200 kcal / 840 kJ

koolhydraten 95,87 gram

waarvan suikers 0 gram

waarvan vezels 88 gram

waarvan oplosbare suikers 6 gram


eiwit 0 gram

vetten 0 gram

 

Bevat per portie slechts 1 kcal.

Steviaglycosiden

Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt op centraal gelegen locaties door een extractie proces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker. 

Inuline

Inuline wordt gewonnen uit cichorei, een type wortel die in Nederland groeit. Na het oogsten wordt de wortel verwerkt tot een fijn wit poeder. Dit poeder heeft van nature een licht zoete smaak en is in tegenstelling tot de wortel niet meer bitter van smaak. 

Waarvoor kan ik SteviJa gebruiken?

U kunt SteviJa gebruiken in:

U kunt SteviJa eigenlijk overal door gebruiken. Zo kunt u het gebruiken in sausjes, koffie, thee, marinades, dressings, olie. U kunt er ook jam mee maken, of ijs, of pannenkoeken of zelfs gebak en koekjes!

Het zoetpoeder kunt u gebruiken tot een temperatuur van  200°C.  U kunt het poeder dan ook gebruiken voor het bakken van de heerlijkste cake, koekjes en taarten!

 

 

 

Stevija

Specifieke referenties