SteviJa Kristal

SteviJa kristal bestaat uit een mengeling van stevia en erythritol en is hierdoor een 100% natuurlijke suikervervanger. Zak van 350 gram.

Bevat 95% minder calorieën dan gewone suiker. 

€ 7,99
Inclusief belasting
Aantal
Er zijn niet genoeg producten op voorraad

SteviJa Kristal is een 100% natuurlijke suikervervanger. SteviJa Kristal bestaat uit stevia en Erythritol.

Stevia, ook wel honingkruid genoemd, is het zoetste plantje ter wereld en geeft de heerlijk zoete smaak. Erythritol komt van nature voor in fruit en geeft de kristalvormige structuur.

SteviJa Kristal blijft bij hoge temperaturen stabiel waardoor deze uitermate geschikt is voor koken en bakken. De stevia in SteviJa Kristal versterkt haar zoetkracht bij het bakken waardoor deze erg zuinig is in gebruik. Eén verpakking is goed voor het bakken van ongeveer 15 cakes. SteviJa Kristal bezit bijna geen calorieën, zelfs 95% minder dan in suiker! (20 kcal/100 gr. tegenover 400kcal/100gr. suiker). De zoetkracht van Kristal ten opzichte van suiker is 1:1 tot 1:3. (hoe meer Kristal, hoe groter de zoetkracht). De glycemic index van SteviJa Kristal is 0 (GI=0).

Ingrediënten:

Steviolglycosiden, erythritol

Voedingswaarde per 100 gram:

20 kcal / 84 kJ

koolhydraten 98 gram

waarvan suikers 0 gram

waarvan polyolen 98 gram

eiwit 0.05 gram

vet 0.1 gram

Stevioglycosiden

Stevia wordt geteeld op plantages in Zuid-Amerika en Azië. Vooral Paraguay en China zijn grote producenten. Na het oogsten wordt de stevia gedroogd en wordt op centraal gelegen locaties door een extractie proces de geconcentreerde zoetstof uit het plantje gewonnen. Dit zoete witte poeder is wel 300 tot 400 keer zoeter dan suiker.

Erythritol

Erythritol is een natuurlijk suikeralcohol (polyol) die wordt gewonnen uit plantaardige suikers. Deze komen onder andere voor in fruit en gegist voedsel. De suikers worden gemengd met water, gefermenteerd en gekristalliseerd. Na het zuiveren blijven er geen fruitsuiker of gist achter in de Erythritol.
Erythritol valt binnen de categorie ‘suikeralcohol’, maar het is geen suiker en ook geen alcohol. De term suikeralcohol heeft betrekking op de moleculaire structuur van Erythritol die overeenkomt met die van suikers en gedeeltelijk met die van alcohol.
Erythritol wordt in grote hoeveelheden geproduceerd in alle westerse landen, maar ook China heeft een groot aandeel. Erythritol heeft 60 à 70 % van de zoetheid van suiker en bezit bijna geen calorieën (20 kcal/100gr. tegenover 400 kcal/100gr. suiker). Het beïnvloedt de bloedglucose niet en veroorzaakt geen cariës.
Erythritol is een kleine molecule en wordt gemakkelijk via de dunne darm opgenomen in het lichaam waar het onveranderd wordt uitgescheiden via de urine. De Erythritol komt dus niet in de dikke darm terecht en wordt dus niet afgebroken door bacteriën zoals bij andere polyolen. Hierdoor veroorzaakt het geen diarree. Enkel bij zeer hoge consumptie van bijvoorbeeld 100gr./d kan Erythritol in de dikke darm terecht komen en problemen geven. Dit gebeurt omdat in dat geval de normale opnamecapaciteit van de dunne darm wordt overschreden. De Erythritol komt dan alsnog in de dikke darm terecht waar het door darmbacteriën afgebroken wordt.

Hoe gebruik ik SteviJa Kristal?

SteviJa Kristal kan worden gebruikt voor het zoeten van bijvoorbeeld koffie, thee en zuivelproducten. Maar ook is Kristal geschikt voor koken en bakken. Kortom, voor alles wat u voorheen ook met suiker deed!

 

SteviJa

Specifieke referenties