• Aanbieding!

Steviala - Ery Pure Erythritol

Steviala Ery-Pure of Erythritol is een natuurlijke suikervervanger die geen netto koolhydraten bevat. Het heeft 70% van de zoetkracht van suiker en het is ook geschikt om mee te bakken. Deze zoetstof heeft een fijne structuur en geen nare bijsmaak.

€ 8,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Steviala Ery-Pure of erythritol is een natuurlijke zoetstof die geen netto koolhydraten bevat en geschikt is om mee te bakken. Het past dan ook goed in een koolhydraatarme of keto levenstijl.

Inhoud: 400 gram

Steviala Ery-Pure is beter bekend als erythritol, een zoetstof van natuurlijke oorsprong. Ery-Pure in suikervrije recepten gebruiken als suikervervanger? Dat kan! Deze suikervervanger is geschikt om mee te bakken tem 200°C en bevat geen netto koolhydraten. Netto koolhydraten zijn koolhydraten die niet door het lichaam opgenomen worden. Ze hebben dus geen effect op je bloedsuikerspiegel.

Dit komt doordat deze zoetstof gedeeltelijk wordt opgenomen in de dunne darm en grotendeels in de dikke darm. Het wordt maar voor 70 à 90% opgenomen in het bloed en dan uitgescheiden via de urine. Dit verklaart ook waarom deze zoetstof niet zo snel winderigheid, een opgeblazen gevoel of andere darmklachten geeft. Het is aan te raden om niet meer dan 0,66 gram erythritol per kilo lichaamsgewicht per dag te consumeren.

Steviala Ery-Pure is ook wel bekend als suikeralcohol of polyol. Het komt in kleine hoeveelheden voor in sommige fruitsoorten, paddenstoelen en gefermenteerde producten zoals wijn of kaas. Erythritol zoetstof wordt met behulp van enzymen geproduceerd uit suikerbieten, suikerriet of gefermenteerde granen.

Erythritol zoetstof komt van nature voor in tal van vruchten zoals meloenen, peren en champignons. Na de fermentatie uit glucose wordt het gedroogd, gefilterd en gezuiverd.

Door een kristallisatieproces ontstaat een suikervrij product dat lijkt op kristalsuiker. De zoetkracht is ongeveer 70% ten opzichte van suiker.

Erythritol

Erythritol van Steviala (Ery-Pure) is niet genetisch gemodificeerd en is afkomstig uit Europa.

Ery-Pure Erythritol is zoet van smaak. Het smaakt bijna net als suiker en heeft geen nasmaak. Het is wel minder zoet dan suiker, dus je hebt er meer van nodig. Het zorgt ook niet voor tintelingen op de tong. Deze zoetstof is geschikt voor diabetici en zij die op hun gewicht willen letten. De suikervervanger past in een koolhydraatarm dieet. Erythritol kan ook zonder problemen gebruikt worden door mensen met een fructose intolerantie. Probeer Steviala Ery-Pure en verminder je suikerinname voor een gezondere levensstijl! Wat ga jij maken met Erythritol?

Ingrediënten: Erythritol van Europese afkomst

Voedingswaarde per 100 gram:

Energie 84kJ / 20 kcal
Netto koolhydraten 0 gram
Vet 0 gram
Eiwit 0 gram
Polyolen 84 KJ/20 kcal
Steviala

Specifieke referenties