Greensweet Stevia Geleisuiker Kristal

Uiterst koolhydraatarme geleisuiker om suikervrije jam te maken. Ook geschikt voor het koolhydraatarm binden van sauzen, vla en pudding. Op basis van stevia en agar agar. Veganistisch, glutenvrij, suikervrij en koolhydraatvrij.

Levert per 100 gram 0 gram netto koolhydraten!

100% natuurlijke vervanger voor gelatine.

€ 7,95
Inclusief belasting

Volumekorting

Aantal Prijs U bespaart
2 € 7,55 Tot € 0,80
3 € 7,16 Tot € 2,39
Aantal
Op voorraad

Greensweet Stevia Gelei Kristal is de oplossing om suikervrije jam te maken. Maar ook voor het binden van sauzen , vla en pudding.

De nieuwe gelei Kristal van Greensweet-stevia is anders dan de reguliere geleisuiker. Het is gemaakt met zuivere stevia en Agar Agar. Agar Agar is een plantaardig geleer/bindmiddel, gemaakt van zeewier. Het is een 100% natuurlijke vervanger voor bijvoorbeeld gelatine.

Greensweet-stevia geleisuiker bevat nauwelijks calorieën en koolhydraten. Dit maakt de geleisuiker tot een uiterst koolhydraatarme vervanging van reguliere geleisuikers. De jam die je maakt blijft daardoor ook ontzettend laag in (fruit) suikers.

Levert per 100 gram 0 gram netto koolhydraten!

Inhoud: 215 gram

Voedingswaarde per 100 gram

29.6 kcal

koolhydraten 90.8 gram

waarvan suikers 0 gram

waarvan polyolen 90.8 gram (deze tellen niet mee in het koolhydraatarm dieet; polyolen worden niet tot nauwelijks door het lichaam opgenomen)

netto koolhydraten 0 gram

eiwit 0 gram

vet 0 gram

Ingrediënten: 

Greensweet X-tra sweet (Erythritol en Reb. A) en Agar Agar.

Gebruik:

Gebruik 1 a 2 eetlepels (ongeveer 15 gram) om je koolhydraatarme bakgerechten te zoeten of om sauzen licht te binden.

Deze stevia gelei kristal is niet alleen heerlijk in jams, maar kan ook worden gebruikt ter vervanging van gluten in al je heerlijke koolhydraatarme baksels. Dit product kan de suiker, eieren en gluten in 1 keer vervangen. 

Doordat de gelei kristal geheel natuurlijk is en er agar agar gebruikt is ipv bijvoorbeeld gelatine (dierlijk) en geen suiker bevat (volume) is de jam iets dunner dan jam met reguliere suiker. Je kunt er eventueel nog wat johannesbroodpitmeel bij doen om de jam te verstevigen.

Aanwijzingen bij het maken van jam:

Jam gemaakt met Greensweet-stevia blijft gemiddeld 6 weken houdbaar in een gesteriliseerde jampot. Het is sterk afhankelijk van welk fruit je gebruikt. Sommige fruitsoorten bevatten, zoals je eerder hebt kunnen lezen, meer pectine dan de ander. Het is ook belangrijk, dat je geen citroensap gebruikt. Agar Agar reageert slecht op zuren, en zal daarom minder goed gaan stollen. Voeg liever ook geen vetten ( zoals kokosolie of olijfolie) toe, ook hier kan Agar Agar slecht tegen. Je kunt ook beter geen kiwi en ananas gebruiken. Deze fruitsoorten breken eiwitten af.  Je kunt wel zuivelproducten of plantaardige zuivelvervangers toevoegen.

Greensweet

Specifieke referenties