Greensweet Erythritol

Greensweet Erythritol is een natuurlijke suikervervanger die 0 gram netto koolhydraten bevat en ideaal is bij het koolhydraatarm bakken.

Levert 0 gram koolhydraten per 100 gram.

€ 8,49
Inclusief belasting

Volumekorting

Aantal Prijs U bespaart
3 € 8,07 Tot € 1,27
Aantal
Op voorraad

Erythritol van Greensweet Stevia is een natuurlijke suikervervanger die voorkomt in champignons en fruit en is ideaal om te verwerken in je bakgerechten en is daarnaast ook te gebruiken in je koffie of thee.

Erythritol wordt vaak verward met stevia maar is een hele andere zoetstof. Stevia is een zoetstof die wordt gewonnen uit plantendelen van de Steviaplant, Erythritol komt van nature voor in fruit en champignons. 

Erythritol ziet er hetzelfde uit als suiker. Het wordt vanuit zijn basis wel beschouwd als koolhydraat, maar telt vanwege zijn eigenschappen niet mee in de hoeveelheid koolhydraten in het koolhydraatarm dieet. De koolhydraten uit de erythritol worden namelijk niet tot nauwlijks opgenomen in het lichaam. Daarom is het aantal netto koolhydraten 0 gram per 100 gram erythritol.

Erythritol heeft 80% van de zoetheid van suiker en levert maar 0 kcal. De ideale suikervervanger dus!

Pas de hoeveelheid suiker in je gerechten aan en creëer zo je eigen koolhydraatarme baksels. Staat er in het recept 80 gram suiker, dan voeg je dus 100 gram erythritol toe voor dezelfde zoetheid. 

Voedingswaarde per 100 gram:

0 kcal

eiwit 0 gram

vet 0 gram

koolhydraten totaal 99.8 gram

waarvan suikers 0 gram

waarvan polyolen 99.8 gram (deze worden dus niet tot nauwelijks door het lichaam opgenomen)

Let op: De oorsprong van Erythritol wordt als koolhydraat beschouwd maar door het lichaam niet of nauwelijks opgenomen waardoor het 0 gram koolhydraten en 0 kcal levert aan het lichaam. Daarom is het netto koolhydraatgehalte (= aantal opneembare koolhydraten) van dit product 0 gram!

Ingrediënten:

100% erythritol

Allergenen: geen

Inhoud: 400 gram

Greensweet

Specifieke referenties