Damhert Tagatesse Zoetmiddel - 200 gram

Zoetstof op basis van de natuurlijke zoetstof tagatose. Temperatuurbestendig, dus ook te gebruiken in warme gerechten zoals zelfgemaakt gebak. Bevat per pak 200 gram. Suikervrij. Lactosevrij.

€ 4,25
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Met deze temperatuurbestendige zoetstof (op basis van tagatose, isomalt en sucralose) kunt u zowel koude als warme gerechten bereiden. In warme dranken, over je fruit, yoghurt of ontbijtgranen, in zelfgemaakt gebak… Geschikt voor iedereen die de consumptie van suiker, gluten en/ of lactose wil of moet vermijden.

Dosering: Vervang in al je recepten 100 gram suiker door maximaal 50 gram tagatesse. Eventueel bijzoeten naar eigen smaak. 1 koffielepel tagatesse heeft de zoetkracht van 2 koffielepels suiker.

Ingrediënten: tagatose (39,9%), isomalt, voedingsvezels (inuline, oligosachariden), sucralose (0,02%). Overdreven consumptie kan een laxatief effect hebben.

Voedingswaarde per 100 gram:

175 kcal

vet 0 gram

koolhydraten 79,8 gram

waarvan tagatose 39.9 gram

waarvan polyolen 39.9 gram

(polyolen tellen niet mee in het netto aantal koolhydraten!)

voedingsvezels 20 gram

eiwit 0 gram

zout 0 gram

Inhoud: 200 gram

 

Tagatose

Dit product bevat tagatose. Tagatose wordt verkregen vanuit lactose (melksuiker) en is  van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten.

Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermate geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken. De zoetstof Tagatose heeft een zeer lage caloriewaarde. In sommige van de Tagatose-producten ligt de caloriewaarde zelfs tot 70 procent lager dan bij een vergelijkbaar product met suiker. Je kunt dus gerust spreken van een revolutionaire lightsuiker. Toch smaakt Tagatose even lekker of zelfs nog lekkerder dan de suiker die we al jaren gebruiken.

Slechts ongeveer 20% van de tagatose die het lichaam binnenkrijgt, wordt opgenomen en vervolgens gemetaboliseerd, hoofdzakelijk door de lever. De niet-opgenomen tagatose gaat naar de dikke darm, waar die een prebiotisch effect zou uitoefenen, met andere woorden een gunstig effect zou hebben op de darmflora of microbiota door de groei van lactobacillen en bifidobacteriën te stimuleren.

De hoeveelheid tagatose die wordt vermeld in een product wordt dus niet in zijn totale hoeveelheid opgenomen. Daarom valt het aantal netto koolhydraten (de opneembare koolhydraten door het lichaam) lager uit dan de totale hoeveelheid koolhydraten op de verpakking!

De voordelen van tagatose:

  • Met een glycemische index van 2 is Tagatose geschikt voor diabeten type I & II
  • Puur natuur! Gewonnen uit lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten (Let op! Het eindproduct bevat geen sporen meer van lactose en is dus 100% lactosevrij).
  • Een vlotte darmwerking wordt gestimuleerd.
  • Een caloriewaarde van slechts 1,5 kcal/g. Bij gewone suiker is dit 4 kcal/g.
  • Lekker van smaak, vergelijkbaar met die van echte suiker.
Damhert

Specifieke referenties