Mattisson - MCT Poeder (350 gram)

MCT poeder van Mattisson is ideaal in het ketodieet om toe te voegen aan koffie, smoothies of je ontbijt om zo extra gezonde vetten toe te voegen waardoor je langer verzadigd bent en in ketose blijft! Het heeft een lichtzoete smaak. Bus van 350 gram.

€ 24,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Dit MCT poeder van Mattisson heeft een lichtzoete smaak en is ideaal om bulletproof koffie te maken in het ketodieet. Je kunt het gebruiken als vervanger van melk(poeder) in de koffie. Ook heerlijk als toevoeging aan smoothie of (muesli)ontbijt. Het bevat per schepje nagenoeg geen netto koolhydraten. 

Het MCT poeder, afkomstig van kokosolie, geeft aan je smoothies, ontbijt of koffie een boost aan goede vetten waardoor je lang verzadigd bent. Het geeft een boost aan energie en helpt om dippunten in je bloedsuikerspiegel te voorkomen. De acaciavezels in dit product helpen bij een goede darmwerking.

Inhoud: 350 gram.

Voedingswaarde per 100 g

Energie 2877 kJ / 676 kcal
Vet 75 g
waarvan verzadigd 74,7 g
Koolhydraten 1 g
Waarvan suikers 0,1 g
Eiwitten 5,5 g
Vezels 15,2 g
Zout 0,23 g
Caprylzuur 43,1 g
Caprinezuur 24,3 g

Ingrediënten: MCT olie (uit kokosolie) 75%, maisvezel 15%, sodium caseïne 7%, zonnebloem lecithine, silicium dioxide.

Allergenen: bevat lactose.

Wat zijn MCT vetzuren?

MCT is de afkorting voor Medium Chain Triglycerides (middellange ketenvetzuren). MCT vetzuren worden in het lichaam omgezet in energie. Vetzuren met een lange keten (die het lichaam ook nodig heeft) worden trager omgezet in energie. MCT wordt door het lichaam direct omgezet zodat je wellicht sneller en langduriger energie ervaart.Het voordeel is dat de vetten maar in mindere mate voor vetopslag gebruikt worden. Voor sporters is het voordelig dat de MCT vetzuren gebruikt kunnen worden voor energie als de glucose in het lichaam na een bepaalde tijd verbruikt is.

Verschillende varianten MCT vetzuren

Vetten bestaan uit carbonzuren en koolstofatomen. Het aantal koolstofatomen bepaalt de lengte. De korte ketens hebben een lengte van maximaal 5 atomen, middellange ketens van 6 tot 12 en lange ketens meer dan 12 atomen. Hoe meer atomen des te moeilijker de verbranding. De middellange ketens worden gezien als makkelijk verteerbaar doordat ze in de lever gebruikt worden en slaan zo min of meer de vertering over. De middellange ketenvetzuren waar het meestal om gaat zijn: Caprylzuur (C8) en Caprinezuur (C10). Soms bevindt zich nog wat Laurinezuur (C12) in een product. Ieder van deze ketens van vetten heeft zijn eigen toepassing.

Voordelen

Het gebruik van MCT vetzuren heeft veel voordelen. Het kan de vetverbranding verhogen (voornamelijk bij mensen met een hoog lichaamsgewicht, helpt op gewicht te blijven, bevordert het verzadigingsgevoel na de maaltijd, geeft je snelle energie en heeft een positieve invloed op je bloedsuikerspiegel. De toevoeging van Acacia vezels ondersteunt een gezonde darmwerking.

Smaak

MCT poeder heeft een licht zoete melkachtige smaak en kan heel goed gebruikt worden al vervanger van melk(poeder) in je koffie. Maar is ook ideaal om je smoothie lekker romig mee te maken.

Mattisson

Specifieke referenties