Ketostix Strips

Tijdens het volgen van het dieet kun je zelf vaststellen of je in “ketose” (vetverbrandingsfase) bent door jezelf te testen met behulp van Ketostix.

Potje met 50 stuks Ketose test strips. 

€ 11,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Met de Ketostix van Bayer kunt u eenvoudig meten of u in ketose bent. Ketose is de vetverbranding waarbij ketonen vrijkomen. Het is dé indicator dat het afvallen is begonnen. Meting vindt plaats door de teststrookjes korte tijd in de urine te houden. Zodra het staafje verkleurt naar paars is de vetverbranding begonnen en bent u op de goede weg!

 

Wat veroorzaakt ketose?

Als het lichaam weinig koolhydraten binnenkrijgt gaat het lichaam opgeslagen vet verbranden om aan energie te komen. Normaal gesproken helpen koolhydraten met het verteren van vetten. Omdat er minder koolhydraten aanwezig zijn lukt het niet om dit dit klusje te klaren. Het gevolg is ketose: reststofjes komen in het bloed terecht en worden afgevoerd via de urine. De reststofjes worden ook wel ketonen of ketonlichamen genoemd.

 

Bij welke dieten komt ketose voor?

Ketose komt voor bij alle diëten waarbij weinig of geen koolhydraten gegeten mogen worden. Denk aan Atkins, South Beach en proteïne- en eiwitdiëten.

 

Na hoeveel dagen raakt het lichaam in ketose?

Na 2 of 3 dagen weinig koolhydraten gaat het lichaam door een tekort aan koolhydraten over op vetverbranding, oftewel ketose.

 

Bayer

Specifieke referenties