Orthica Kalium - 250

Kalium is belangrijk in het eiwitdieet. Een goede kalium balans draagt bij aan het voorkomen van hoofdpijn en duizeligheid, en is daarom zeer belangrijk.

Pot met 60 tabletten. Per tablet 250 mg Kaliumcitraat. Aanbevolen dosering: 2 tabletten per dag.

€ 14,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Belangrijk mineraal voor een goede vochtbalans in het lichaam. Tijdens het eiwitdeet is suppletie van kalium zinvol. Kalium komt van nature voor in de voeding. Door een tekort aan kalium kunnen klachten van spierkrampen, duizeligheid en vermoeidheid optreden. Doordat in het eiwitdieet veel voedingsmiddelen worden vervangen is een tekort aan kalium niet uitgesloten. U doet er dan ook goed aan dit supplement te nemen (2 x daags 1 tablet)

Eén tablet bevat 250 mg kaliumchloride.


Dit supplement bevat meer kalium dan het andere Orthica Kalium supplement. Wij raden aan het hoger gedoseerde product(250 mg kalium per tablet) in te nemen in de beginfase van het eiwitdieet en het koolhydraatarm dieet. De lagere dosering kan naar behoefte worden ingenomen als u wat langer bezig bent met het eiwitdieet en het koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten:
Vulstof (calciumsulfaat, microkristallijne cellulose, natriumcarboxymethylcellulose), kaliumchloride, antiklontermiddel (stearinezuur, siliciumdioxide, magnesiumstearaat), betaïne HCl, Ascophyllum nodosumextract, glansmiddel (hydroxypropylmethylcellulose, glycerine, carnaubawas).

Vrij van:
Gist, sacharose, lactose, gluten, dierlijke bestanddelen, soja, niet natuurlijke conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

 

Gebruik:
De aanbevolen dosering is 2 tabletten per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. 
Bij voorkeur innemen tijdens of na een maaltijd. Maximaal 4 tabletten per dag. 

Waarschuwing:
De aanbevolen dagdosering niet overschrijden.
Droog en bij kamertemperatuur bewaren, buiten bereik van kinderen.
Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

 

Verpakking:
90 tablettenFunctie van Kalium
Kalium reguleert samen met chloor en natrium de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Het mineraal werkt het bloeddruk verhogende effect van natrium tegen. Kalium heeft samen met natrium een functie in de geleiding van zenuwprikkels en de samentrekking van spieren. Het mineraal zorgt voor een goed hartritme. Hiernaast is kalium belangrijk voor de stofwisseling. De stofwisseling voorziet het lichaam van energie uit voeding.

Bronnen van Kalium
Kalium komt bijna in alle voedingsmiddelen voor. Belangrijke bronnen van kalium zijn aardappelen, brood, zuivel, vlees(waren) en groenten.
In een koolhydraatarm dieet loop je al snel de kans op een tekort aan kalium omdat je aardappelen, brood en mogelijk ook de zuivelproducten laat staan. 

Hoe merk je een tekort?
Een tekort merk je aan lusteloosheid, hoofdpijn, duizeligheid, spierkrampen, misselijkheid en mogelijk hartritmestoornissen.

Aanbevolen hoeveelheid per dag
De aanbevolen dosering van kalium per dag is 3500 mg. Overschrijd deze hoeveelheid niet! 
In het eiwitdieet en het koolhydraatarm dieet krijg je minder dan 3500 mg per dag binnen. Er zit altijd wel wat kalium in de producten, maar nooit voldoende. Daarom is het verstandig om, zeker in het begin van het dieet, dit tekort aan te vullen met ongeveer 600 mg kalium per dag. 


Orthica

Specifieke referenties

Aanbieding