Damhert Sprits Chocolade

Heerlijke spritskoeken met chocolade, gezoet met de natuurlijke zoetstof tagatesse. Geschikt voor een ieder die suiker wilt vermijden! Slechts 10 gram suiker per 100 gram.

€ 3,39
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Heerlijke spritskoeken, gezoet met de natuurlijke light zoetstof tagatesse. Geschikt voor een ieder die suiker wilt vermijden! 

Bevat slechts 1.7 gram suiker per koekje.

Inhoud: 150 gram

Voedingswaarde per 100 gram
Energie 479 kcal
Eiwitten 6.8 g
Koolhydraten 52.3g

waarvan suikers 9.8 g
waarvan polyolen 9.6 g
Vetten 30.2 g
- waarvan verzadigde vetzuren 17.4 g
Voedingsvezels 4.7 g
Zout 0,30 g

Dit product bevat polyolen. Deze tellen niet mee in de koolhydraattelling (worden niet tot nauwelijks opgenomen door het lichaam)

Ingrediënten:

TARWEbloem, plantaardige olie (palm), BOTER, tagatesse (17%) [tagatose (39,9%), zoetstof (isomalt (39,9%)), voedingsvezels (inuline, oligosachariden), zoetstof (sucralose (0,02%))], pure chocolade [cacao massa, tagatose (45,3%), cacao boter, emulgator (SOJAlecithine), aroma (natuurlijke vanille)], EI, SOJAbloem, zout, emulgator (SOJAlecithine), aroma (vanille). Bevat van nature aanwezige suikers.

Tagatose

Dit product bevat tagatose. Tagatose wordt verkregen vanuit lactose (melksuiker) en is  van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten. 

Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermate geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken. De zoetstof Tagatose heeft een zeer lage caloriewaarde. In sommige van de Tagatose-producten ligt de caloriewaarde zelfs tot 70 procent lager dan bij een vergelijkbaar product met suiker. Je kunt dus gerust spreken van een revolutionaire lightsuiker. Toch smaakt Tagatose even lekker of zelfs nog lekkerder dan de suiker die we al jaren gebruiken.


Slechts ongeveer 20% van de tagatose die het lichaam binnenkrijgt, wordt opgenomen en vervolgens gemetaboliseerd, hoofdzakelijk door de lever. De niet-opgenomen tagatose gaat naar de dikke darm, waar die een prebiotisch effect zou uitoefenen, met andere woorden een gunstig effect zou hebben op de darmflora of microbiota door de groei van lactobacillen en bifidobacteriën te stimuleren.

De hoeveelheid tagatose die wordt vermeld in een product wordt dus niet in zijn totale hoeveelheid opgenomen. Daarom valt het aantal netto koolhydraten (de opneembare koolhydraten door het lichaam) lager uit dan de totale hoeveelheid koolhydraten op de verpakking!

Lekker snack voor jong en oud. Geschikt voor wie suiker wil of moet vermijden!

 

De voordelen van tagatose:

  • Met een glycemische index van 2 is Tagatose geschikt voor diabeten type I & II
  • Puur natuur! Gewonnen uit lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten (Let op! Het eindproduct bevat geen sporen meer van lactose en is dus 100% lactosevrij).
  • Een vlotte darmwerking wordt gestimuleerd.
  • Een caloriewaarde van slechts 1,5 kcal/g. Bij gewone suiker is dit 4 kcal/g.
  • Lekker van smaak, vergelijkbaar met die van echte suiker.

Damhert

Specifieke referenties