Damhert Wafels Vanille

Zachte grote vanillewafel geschikt voor het koolhydraatarm dieet of voor ieder ander die zijn suikerinname wilt beperken. Deze wafels zijn gezoet met tagatose, een natuurlijke zoetstof. Tagatose heeft een lage glykemische waarde zodat deze van het totaal aantal koolhydraten afgetrokken mag worden en het aantal opneembare koolhydraten gunstig wordt verlaagd.

Inhoud: 5 x 30 gram.

€ 3,55
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Grote, zachte vanillewafels geschikt voor wie suiker wil of moet vermijden. Ook lactosevrij. Verlaagd in calorieën en koolhydraten. Door de zeer lage glycemische index van Tagatose (<10) wordt de bloedsuikerspiegel niet beïnvloed. Deze eigenschap zorgt ervoor dat we de grammage Tagatose mogen aftrekken van de gedeclareerde koolhydraatwaarde in de nutritionele tabel.

Individueel verpakt, dus makkelijk mee te nemen naar het werk of school.

Inhoud: 5 x 30 gram

Voedingswaarde per 100 gram:

412 kcal

vetten 22 gram

waarvan verzadigde vetzuren 9.1 gram

koolhydraten 43.7 gram

waarvan suikers 7.9 gram

waarvan polyolen 6.5 gram

waarvan zetmeel 31.9 gram

vezels 10 gram

Ingrediënten:

tarwebloem, plantaardig vet, tagatose (6,0%), isomalt (6,0%), eieren, water, voedingsvezels: inuline, nutriose en oligo-sacchariden, rijstbloem, maïszetmeel, rijstzetmeel, rijsmiddelen: mono-calciumfosfaat en natriumwaterstofcarbonaat, zout, emulgator: sojalecithine, aroma: vanille. Dit product bevat van nature suikers. Overdreven consumptie kan een laxatief effect hebben.

Tagatose

Dit product bevat tagatose. Tagatose wordt verkregen vanuit lactose (melksuiker) en is  van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten.

Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermate geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken. De zoetstof Tagatose heeft een zeer lage caloriewaarde. In sommige van de Tagatose-producten ligt de caloriewaarde zelfs tot 70 procent lager dan bij een vergelijkbaar product met suiker. Je kunt dus gerust spreken van een revolutionaire lightsuiker. Toch smaakt Tagatose even lekker of zelfs nog lekkerder dan de suiker die we al jaren gebruiken.

Slechts ongeveer 20% van de tagatose die het lichaam binnenkrijgt, wordt opgenomen en vervolgens gemetaboliseerd, hoofdzakelijk door de lever. De niet-opgenomen tagatose gaat naar de dikke darm, waar die een prebiotisch effect zou uitoefenen, met andere woorden een gunstig effect zou hebben op de darmflora of microbiota door de groei van lactobacillen en bifidobacteriën te stimuleren.

De hoeveelheid tagatose die wordt vermeld in een product wordt dus niet in zijn totale hoeveelheid opgenomen. Daarom valt het aantal netto koolhydraten (de opneembare koolhydraten door het lichaam) lager uit dan de totale hoeveelheid koolhydraten op de verpakking!

De voordelen van tagatose:

  • Met een glycemische index van 2 is Tagatose geschikt voor diabeten type I & II
  • Puur natuur! Gewonnen uit lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten (Let op! Het eindproduct bevat geen sporen meer van lactose en is dus 100% lactosevrij).
  • Een vlotte darmwerking wordt gestimuleerd.
  • Een caloriewaarde van slechts 1,5 kcal/g. Bij gewone suiker is dit 4 kcal/g.
  • Lekker van smaak, vergelijkbaar met die van echte suiker.
Damhert

Specifieke referenties