Damhert Jam Bosbes/Rode bes

Deze jam heeft een heerlijke bosbessen/rode bessen smaak en bevat per portie slechts 0,9 gram netto koolhydraten. 

Geschikt in alle fasen van het eiwitdieet, het koolhydraatarm dieet en het ketodieet.

€ 2,75
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Deze lekkere suikervrije, low carb jam is niet alleen geschikt als broodbeleg maar ook ideaal om te gebruiken bij zelfgebakken taart, cake of andere baksels. Ook heel lekker om toe te voegen aan kwark!

Deze jam heeft een heerlijke bosbessen/rode bessen smaak en bevat per portie slechts 0,9 gram netto koolhydraten. 

Geschikt in alle fasen van het eiwitdieet, het koolhydraatarm dieet en het ketodieet.

Voedingswaarden
Per 100g Per portie (15g)
Energie (Kcal / kJ) 126 Kcal 527,5 kJ 18,9 Kcal 79,1 kJ
Eiwitten (g) 0,5 0,08
Koolhydraten (g) 31 4,7
- waarvan suikers (g) 3,2 0,5
- waarvan polyolen (g) 25 3,8
Vetten (g) 0,2 0,03
- waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,1 0,02
Vezels (g) 18 2,7
Zout (g) 0,07 0,01

Ingrediënten:

vruchten: bosbessen (25%); rode bessen (25%), maltitolsiroop, vezel (dextrine), geleermiddel (pectinen), zuurteregelaar (citroenzuur). 

Tagatose

Dit product bevat tagatose. Tagatose wordt verkregen vanuit lactose (melksuiker) en is  van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten.

Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermate geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken. De zoetstof Tagatose heeft een zeer lage caloriewaarde. In sommige van de Tagatose-producten ligt de caloriewaarde zelfs tot 70 procent lager dan bij een vergelijkbaar product met suiker. Je kunt dus gerust spreken van een revolutionaire lightsuiker. Toch smaakt Tagatose even lekker of zelfs nog lekkerder dan de suiker die we al jaren gebruiken.

Slechts ongeveer 20% van de tagatose die het lichaam binnenkrijgt, wordt opgenomen en vervolgens gemetaboliseerd, hoofdzakelijk door de lever. De niet-opgenomen tagatose gaat naar de dikke darm, waar die een prebiotisch effect zou uitoefenen, met andere woorden een gunstig effect zou hebben op de darmflora of microbiota door de groei van lactobacillen en bifidobacteriën te stimuleren.

De hoeveelheid tagatose die wordt vermeld in een product wordt dus niet in zijn totale hoeveelheid opgenomen. Daarom valt het aantal netto koolhydraten (de opneembare koolhydraten door het lichaam) lager uit dan de totale hoeveelheid koolhydraten op de verpakking!

 

De voordelen van tagatose:

  • Met een glycemische index van 2 is Tagatose geschikt voor diabeten type I & II
  • Puur natuur! Gewonnen uit lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten (Let op! Het eindproduct bevat geen sporen meer van lactose en is dus 100% lactosevrij).
  • Een vlotte darmwerking wordt gestimuleerd.
  • Een caloriewaarde van slechts 1,5 kcal/g. Bij gewone suiker is dit 4 kcal/g.
  • Lekker van smaak, vergelijkbaar met die van echte suiker.
Damhert

Specifieke referenties