Damhert Jam Aardbei Framboos

Jam gezoet met de natuurlijke suikervervanger tagatose. Bevat 70% minder kcal dan een gewone jam.  Ook geschikt in het proteinedieet vanaf fase 2.

€ 2,65
Inclusief belasting
Aantal

Heerlijke fruitspread in de smaak Aardbei-Framboos. 100% fruit - als broodbeleg of in desserts. Licht en onweerstaanbaar lekker! Bevat maar liefst 70% minder kcal in vergelijking met een gewone jam. Dit product bevat tagatose. Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermatie geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken

Geschikt voor mensen die op gewicht willen blijven en op hun suikerinname willen letten.

Ook geschikt vanaf Fase 2 van het proteinedieet of het koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten:

aardbeien (28%), frambozen (22%), tagatose (24%), vezel: dextrine van tarwe, zuurteregelaar: citroenzuur, geleermiddel: pectine. Bereid met 50g fruit per 100g. Totaal gehalte aan suikers: 47g per 100g. Dit product bevat natuurlijke suikers van de vruchten.

Voedingswaarde per portie:

14 kcal

eiwit 0.09 gram

koolhydraten totaal 6.9 gram

waarvan suikers 0.8 gram

waarvan tagatose 3.6 gram

vet 0.03 gram

 

 

Tagatose

Dit product bevat tagatose. Tagatose wordt verkregen vanuit lactose (melksuiker) en is  van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten.

Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermate geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken. De zoetstof Tagatose heeft een zeer lage caloriewaarde. In sommige van de Tagatose-producten ligt de caloriewaarde zelfs tot 70 procent lager dan bij een vergelijkbaar product met suiker. Je kunt dus gerust spreken van een revolutionaire lightsuiker. Toch smaakt Tagatose even lekker of zelfs nog lekkerder dan de suiker die we al jaren gebruiken.

 
Slechts ongeveer 20% van de tagatose die het lichaam binnenkrijgt, wordt opgenomen en vervolgens gemetaboliseerd, hoofdzakelijk door de lever. De niet-opgenomen tagatose gaat naar de dikke darm, waar die een prebiotisch effect zou uitoefenen, met andere woorden een gunstig effect zou hebben op de darmflora of microbiota door de groei van lactobacillen en bifidobacteriën te stimuleren.

De hoeveelheid tagatose die wordt vermeld in een product wordt dus niet in zijn totale hoeveelheid opgenomen. Daarom valt het aantal netto koolhydraten (de opneembare koolhydraten door het lichaam) lager uit dan de totale hoeveelheid koolhydraten op de verpakking!

De voordelen van tagatose:

  • Met een glycemische index van 2 is Tagatose geschikt voor diabeten type I & II
  • Puur natuur! Gewonnen uit lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten (Let op! Het eindproduct bevat geen sporen meer van lactose en is dus 100% lactosevrij).
  • Een vlotte darmwerking wordt gestimuleerd.
  • Een caloriewaarde van slechts 1,5 kcal/g. Bij gewone suiker is dit 4 kcal/g.
  • Lekker van smaak, vergelijkbaar met die van echte suiker.
Damhert

Specifieke referenties

Aanbieding