Damhert Hagelslag Minder Suiker

Deze hagelslag van Damhert is superlekker en bevat slechts 0,7 gram netto koolhydraten per portie. Geschikt voor een ieder die suiker wilt vermijden. Ook te gebruiken in het eiwitdieet in alle fasen, het koolhydraatarm dieet en het ketodieet.

€ 2,99
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Deze hagelslag van Damhert is superlekker en bevat slechts 0,7 gram netto koolhydraten per portie. Geschikt voor een ieder die suiker wilt vermijden. Ook te gebruiken in het eiwitdieet in alle fasen, het koolhydraatarm dieet en het ketodieet.

Dit product bevat tagatose. Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermatie geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken.

Voedingswaarden
Per 100g Per portie (10g)
Energie (Kcal / kJ) 362 Kcal 1493 kJ 36 Kcal 149 kJ
Eiwitten (g) 9,9 1,0
Koolhydraten (g) 33 3,3
- waarvan suikers (g) 1,6 0,2
- waarvan polyolen (g) 25,5 2,6
Vetten (g) 19 1,9
- waarvan verzadigde vetzuren (g) 11 1,1
Vezels (g) 27 2,7
Zout (g) 0,04 <0,01

Ingrediënten:

magere cacaopoeder, zoetstof (maltitol (25,5%)), inuline, cacaoboter, emulgator (raapzaadlecithine), BOTERconcentraat (MELK), glansmiddel (schellak,arabische gom), aroma (vanille). KAN SPOREN BEVATTEN VAN TARWE, MELKEIWITTEN EN LACTOSE

Tagatose

Dit product bevat tagatose. Tagatose wordt verkregen vanuit lactose (melksuiker) en is  van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten.

Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermate geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken. De zoetstof Tagatose heeft een zeer lage caloriewaarde. In sommige van de Tagatose-producten ligt de caloriewaarde zelfs tot 70 procent lager dan bij een vergelijkbaar product met suiker. Je kunt dus gerust spreken van een revolutionaire lightsuiker. Toch smaakt Tagatose even lekker of zelfs nog lekkerder dan de suiker die we al jaren gebruiken.

Slechts ongeveer 20% van de tagatose die het lichaam binnenkrijgt, wordt opgenomen en vervolgens gemetaboliseerd, hoofdzakelijk door de lever. De niet-opgenomen tagatose gaat naar de dikke darm, waar die een prebiotisch effect zou uitoefenen, met andere woorden een gunstig effect zou hebben op de darmflora of microbiota door de groei van lactobacillen en bifidobacteriën te stimuleren.

De hoeveelheid tagatose die wordt vermeld in een product wordt dus niet in zijn totale hoeveelheid opgenomen. Daarom valt het aantal netto koolhydraten (de opneembare koolhydraten door het lichaam) lager uit dan de totale hoeveelheid koolhydraten op de verpakking!

 

De voordelen van tagatose:

  • Met een glycemische index van 2 is Tagatose geschikt voor diabeten type I & II
  • Puur natuur! Gewonnen uit lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten (Let op! Het eindproduct bevat geen sporen meer van lactose en is dus 100% lactosevrij).
  • Een vlotte darmwerking wordt gestimuleerd.
  • Een caloriewaarde van slechts 1,5 kcal/g. Bij gewone suiker is dit 4 kcal/g.
  • Lekker van smaak, vergelijkbaar met die van echte suiker.
Damhert

Specifieke referenties