Damhert - Aardbeienjam Low Carb

Low carb aardbeienjam gezoet met tagatose. Levert 60% minder kcal dan een gewone jam. Bevat per portie slechts 0,9 gram netto koolhydraten.

€ 2,75
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Heerlijke, onweerstaanbare fruitspread voor op koolhydraatarm brood of in een dessert. Ook ideaal om toe te voegen aan kwark!

Licht en onweerstaanbaar lekker. Geschikt voor wie suiker wil of moet vermijden. Bevat maar liefst 60% minder kcal dan een gewone jam! Bereid met 50 gram fruit per 100 gram.

Dit product bevat tagatose. Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermatie geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken.

Deze jam is geschikt in alle fasen van het eiwitdieet, het koolhydraatarm dieet en het keto dieet en levert per portie slechts 0,9 gram netto koolhydraten.

Voedingswaarden
Per 100g Per portie (15g)
Energie (Kcal / kJ) 96 Kcal 401,9 kJ 14,4 Kcal 60,3 kJ
Eiwitten (g) 0,5 0,08
Koolhydraten (g) 30,3 4,55
- waarvan suikers (g) 27,6 4,14
- waarvan polyolen (g) 24 3,6
Vetten (g) 0,2 0,03
- waarvan verzadigde vetzuren (g) 0,1 0,02
Vezels (g) 16,9 2,54
Zout (g) 0,06 0,01

Ingrediënten:

aardbei (50%), maltitolsiroop, vezel (dextrine), geleermiddel (pectinen), zuurteregelaar (citroenzuur). 

Tagatose

Dit product bevat tagatose. Tagatose wordt verkregen vanuit lactose (melksuiker) en is  van nature ook aanwezig in bepaalde zuivel- en fruitsoorten.

Tagatose is een natuurlijke, laag calorische suiker die uitermate geschikt is voor iedereen die suiker wil of moet beperken. De zoetstof Tagatose heeft een zeer lage caloriewaarde. In sommige van de Tagatose-producten ligt de caloriewaarde zelfs tot 70 procent lager dan bij een vergelijkbaar product met suiker. Je kunt dus gerust spreken van een revolutionaire lightsuiker. Toch smaakt Tagatose even lekker of zelfs nog lekkerder dan de suiker die we al jaren gebruiken.

Slechts ongeveer 20% van de tagatose die het lichaam binnenkrijgt, wordt opgenomen en vervolgens gemetaboliseerd, hoofdzakelijk door de lever. De niet-opgenomen tagatose gaat naar de dikke darm, waar die een prebiotisch effect zou uitoefenen, met andere woorden een gunstig effect zou hebben op de darmflora of microbiota door de groei van lactobacillen en bifidobacteriën te stimuleren.

De hoeveelheid tagatose die wordt vermeld in een product wordt dus niet in zijn totale hoeveelheid opgenomen. Daarom valt het aantal netto koolhydraten (de opneembare koolhydraten door het lichaam) lager uit dan de totale hoeveelheid koolhydraten op de verpakking!

 

De voordelen van tagatose:

  • Met een glycemische index van 2 is Tagatose geschikt voor diabeten type I & II
  • Puur natuur! Gewonnen uit lactose, dat we terugvinden in zuivelproducten (Let op! Het eindproduct bevat geen sporen meer van lactose en is dus 100% lactosevrij).
  • Een vlotte darmwerking wordt gestimuleerd.
  • Een caloriewaarde van slechts 1,5 kcal/g. Bij gewone suiker is dit 4 kcal/g.
  • Lekker van smaak, vergelijkbaar met die van echte suiker.
Damhert

Specifieke referenties