Sukrin - Havervezels

Havervezel is een witte, fijne meel gemaakt van pure vezels. Het is glutenvrij, met een neutrale smaak. Havervezel geeft gebakken producten body en textuur, zonder een enkele koolhydraat toe te voegen - gewoon een heleboel vezels. 

€ 6,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Deze havervezels van Sukrin zijn het perfecte (glutenvrije) alternatief voor meel. Het heeft een neutrale smaak, fijne textuur en het bevat 0 gram koolhydraten en maar liefst 98 gram vezels per 100 gram! De havervezel kan gebruikt worden om bijvoorbeeld vezelrijke maar koolhydraatarme broden, gebakjes, cakes en tortilla’s te maken. Ook kan het toegevoegd worden aan pap of smoothies om extra vezels toe te voegen aan je maaltijd, zonder een enkele koolhydraat eraan toe te voegen. 

Inhoud: 300 gram

Gebruik: Vervang een deel van het meel in een bepaald recept door havervezel om het vezelgehalte te verhogen en de hoeveelheid koolhydraten te verminderen.

Let op: Wanneer je andere meelsoorten vervangt door havervezel, moet je deze vervangen in volume, niet in gewicht, bijvoorbeeld 2 dl tarwebloem met 2 dl havervezel. 1 dl havervezel weegt 22 gram.

Het meel trekt veel vloeistof aan en houdt het vast - tot 4-6 keer zijn eigen gewicht. Voor een goed resultaat moet je extra vloeistoffen aan je recept toevoegen totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt.

Ingrediënten: havervezels (glutenvrij)

Voedingswaarden Per 100 gram
Energie (kJ) 804
Energie (kcal) 200
Vetten (g) 0,3
-wv.verzadigd 0,0
Koolhydraten (g) 0,0
-wv.suikers (g) 0,0
Vezels (g) 98
Eiwitten (g) 0,2
Zout (g) 0,00

 

Sukrin

Specifieke referenties