Onze webwinkel maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden, we raden u aan om het gebruik ervan te accepteren om te garanderen dat de webshop optimaal functioneert.
BlijfOpGewicht.nl maakt geen gebruik van advertentieplatformen en/of cookies die uw surfgedrag volgen.

Sukrin - Havervezels
Havervezel is een witte, fijne meel gemaakt van pure vezels. Het is glutenvrij, met een neutrale smaak. Havervezel geeft gebakken producten body en textuur, zonder een enkele koolhydraat toe te voegen - gewoon een heleboel vezels.
Deze havervezels van Sukrin zijn het perfecte (glutenvrije) alternatief voor meel. Het heeft een neutrale smaak, fijne textuur en het bevat 0 gram koolhydraten en maar liefst 98 gram vezels per 100 gram! De havervezel kan gebruikt worden om bijvoorbeeld vezelrijke maar koolhydraatarme broden, gebakjes, cakes en tortilla’s te maken. Ook kan het toegevoegd worden aan pap of smoothies om extra vezels toe te voegen aan je maaltijd, zonder een enkele koolhydraat eraan toe te voegen.
Inhoud: 300 gram
Gebruik: Vervang een deel van het meel in een bepaald recept door havervezel om het vezelgehalte te verhogen en de hoeveelheid koolhydraten te verminderen.
Let op: Wanneer je andere meelsoorten vervangt door havervezel, moet je deze vervangen in volume, niet in gewicht, bijvoorbeeld 2 dl tarwebloem met 2 dl havervezel. 1 dl havervezel weegt 22 gram.
Het meel trekt veel vloeistof aan en houdt het vast - tot 4-6 keer zijn eigen gewicht. Voor een goed resultaat moet je extra vloeistoffen aan je recept toevoegen totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt.
Ingrediënten: havervezels (glutenvrij)
Voedingswaarden | Per 100 gram | |
---|---|---|
Energie (kJ) | 804 | |
Energie (kcal) | 200 | |
Vetten (g) | 0,3 | |
-wv.verzadigd | 0,0 | |
Koolhydraten (g) | 0,0 | |
-wv.suikers (g) | 0,0 | |
Vezels (g) | 98 | |
Eiwitten (g) | 0,2 | |
Zout (g) | 0,00 |

Havervezel is een witte, fijne meel gemaakt van pure vezels. Het is glutenvrij, met een neutrale smaak. Havervezel geeft gebakken producten body en textuur, zonder een enkele koolhydraat toe te voegen - gewoon een heleboel vezels.