Sukrin Amandelmeel

Dit amandelmeel van Sukrin wordt verkregen door koude persing van Spaanse Amandelen waarbij 80% van het vet is verwijderd. Hierdoor wordt het aantal kcal in dit product met de helft gereduceerd. 

Amandelmeel is van nature koolhydraatarm, suikervrij en glutenvrij en is daarom uitermate geschikt om te gebruiken in koolhydraatarme recepten!
Niet genetisch gemanipuleerd. Zak van 400 gram.

€ 12,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Amandelmeel is een goed alternatief voor mensen die geen tarwemeel willen of mogen eten.

„Mandelmel“ is een vetarm ongeblancheerd amandelmeel welke bestaat uit fijn gemalen amandelen, waarbij 80% van het vet uit de amandelen is verwijderd. Hierdoor worden het aantal calorieen met 53% gereduceerd ten opzichte van het reguliere amandelmeel. Amandelmeel is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden om te bakken en te koken.
Dit biologisch vetgereduceerde amandelmeel bevat dezelfde gezonde vetzuren als amandelen maar in kleinere hoeveelheden.
Amandelmeel heeft een hoog gehalte aan eiwitten (40%) en mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium, koper, mangaan en zink.

Rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en antioxidanten,
Hoog eiwitgehalte, Low Carb, Glutenvrij, Lage GI.

Overal waar u meel voor gebruikt kunt u ook amandelmeel voor gebruiken. Amandelmeel gedraagt zich wel een beetje anders dan normaal meel omdat het geen gluten bevat. Gluten zorgen ervoor dat het gist ofwel het deeg kan rijzen. Dit omdat gluten een netwerk van kleine muren hebben die gas- en waterdamp in het deeg vast houden. Gluten fungeren ook als een bindmiddel en maken het deeg makkelijk om mee te werken.

Als u een product met gist wilt bakken kunt u 10-20% van de tarwemeel vervangen door amandelmeel. U moet dan wel de hoeveelheid vochtige ingrediënten laten stijgen met ongeveer 5-10%.Het amandelmeel kan 1 op 1 worden vervangen bij alle recepten waarin geen gist wordt gebruikt. Houd er alleen rekening mee dat het amandelmeel vezelrijk is en daardoor tot 2x zo veel vloeistoffen absorbeert. Verdubbel daarom de hoeveelheid vloeistof in het recept of vervang geen 100% amandelmeel maar 50-60%.

Voedingswaarde per 100 gram:

366 kcal

eiwit 51 gram

koolhydraten 11 gram

Waarvan suikers 8 gram

vezels 13 gram

Vet 10 gram

waarvan verzadigd 1 gram

zout 0 gram

 

Inhoud: 400 gram

Ingrediënten: Vet gereduceerd en fijn gemalen amandelen.

 

Sukrin

Datasheet

Dieetkenmerk
Glutenvrij
Dieetkenmerk
Sojavrij

Specifieke referenties