Steviala - Amandelmeel (1 kg)

Het amandelmeel van Steviala is een goede vervanger voor meel in het koolhydraatarm dieet. Zak van 1 kg.

€ 18,50
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Deze zak bevat 1000 gram / 1 kg van het Steviala Amandelmeel. Het is een goede vervanger voor meel bij het koolhydraatarm bakken en is fijn van structuur. 

Inhoud: zak van 1000 gram.

Amandelmeel is goed gekend door mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Het is echt een heel gezond meel en een goede vervanger voor andere melen. Amandelmeel zijn eigenlijk gewoon gemalen amandelen. Je kan ze kopen in twee varianten, geblancheerd of ongeblancheerd. Bij de geblancheerde variant is het bruine velletje verwijderd. Het meel van amandelen heeft een hoge voedingswaarde wat ze ook prima geschikt maakt als volwaardige maaltijd.

Met amandelmeel kan je bakken tem 180°C. Daarnaast is het licht verteerbaar en bevat het weinig koolhydraten. Ook zijn amandelen een goede bron van goede vetten en hoogwaardige eiwitten, bijna 20 gram per 100 gram. Dat is evenveel als vlees of yoghurt! Er zijn verschillende merken en kwaliteiten amandelmeel op de markt. Sommige merken bevatten tot wel 32 gram koolhydraten, kijk dus goed op de verpakking wat je koopt.

Voordelen van het meel van amandelen

Naast de voordelen van de goede vetten en de talrijke eiwitten, bevat dit meel veel mineralen zoals mangaan, selenium, calcium, zink, koper, ijzer, fosfor, kalium, magnesium en chroom.

Amandelmeel heeft een gunstige samenstelling van de vetzuren. Deze worden in verband gebracht met een beschermende werking van hart en vaatziekten. Daarnaast zorgen amandelen ook voor een lager cholesterolgehalte en beschermen ze tegen diabetes. Ook bevatten amandelen veel vezels die spijsverteringsklachten kunnen helpen voorkomen en die helpen bij de stoelgang.

Amandelmeel past prima in een koolhydraatarm of ander dieet. In amandelen zitten veel vetten, maar dat wil niet zeggen dat je er dik van zou worden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het dagelijks consumeren van noten je helpen te beschermen tegen overgewicht.

Ook is het licht verteerbaar en bevat ons meel per 100 gram maar 5,77 gram koolhydraten. Hierdoor past het perfect in een koolhydraatarm dieet. 

Ingrediënten: 100% amandelen van de amandelboom

Voedingswaarde per 100g:

Energie : 2490 kJ
Energie  : 595 kcal
Koolhydraten:  5.77g
waarvan suikers: 4.35g
Eiwitten: 21.4g
Vetten: 55 g
Verzadigde vetten: 3.8g
Vezels: 9.9g
Natrium: 0.019g

Steviala

Specifieke referenties