Haverzemelen Natufood - 400 gram

Haverzemelen hebben een gunstige invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast reguleert het aanwezige beta-glucaan de bloedsuikerspiegel en geeft het een snel verzadigingsgevoel. Haverzemelen zijn vezelrijk en zijn daarom ook gunstig voor de darmen.

Inhoud: 400 gram.

€ 2,79
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Haverzemelen hebben een gunstige invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. Uit onderzoek blijkt dat bij regelmatige consumptie van havervlokken het LDL-cholesterol (ook wel slecht cholesterol) met 5 tot 10% kan dalen. 

Het cholesterolverlagende effect is toe te schrijven aan de aanwezige vezel bèta-glucaan. Deze vezel helpt ook de bloedsuikerspiegel te reguleren. Haverzemelen kunnen daarnaast ook een bijdrage leveren aan het gewicht. De voedingsvezels zwellen namelijk tijdens de spijsvertering op en dit bevordert de darmpassagetijd en geeft een goed verzadigingsgevoel.  


Gebruik:
Strooi zemelen op je salades of in de yoghurt. Ook lekker als je het toevoegt aan broodmeel, pannenkoek, gebak of taart. Gebruik 1 - 3 eetlepels haverzemelen per dag.


Een lekker recept met haverzemelen is het volgende:

Neem 1,5 eetlepel haverzemelen, 2 eetlepels kwark, 1 heel ei (en eventueel wat zoetstof). Roer de ingrediënten goed door elkaar. Doe een klein beetje olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin een pannenkoekje van dit mengsel gedurende 1 minuut.

Ingrediënten: havervezels (afkomstig uit biologische teelt)

Inhoud: 400 gram

Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram
Energie / kJ
1523  kJ
Energie / kCal
363  kcal
Eiwit plantaardig
15  Gram
Koolhydraten totaal
46,2  Gram
Suikers
2  Gram
Voedingsvezel
15,9  Gram
Vet totaal
9,6  Gram
Natrium
0,010  Gram
Natufood

Specifieke referenties