Konzelmann's - Das Milde Landbrot

Koolhydraatarme en proteinerijke broodbakmix van Konzelmann's voor het bakken van een zogenaamd "landbrot". Per 100 gram afgebakken brood slechts 3,6 gram netto koolhydraten. 

€ 4,49
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Koolhydraatarme en proteinerijke broodbakmix van Konzelmann's voor het bakken van een zogenaamd "landbrot". Eenvoudig te bereiden en de perfecte basis voor andere varianten van broodsoorten door toevoegingen van enkele andere ingrediënten zoals noten, walnoten etc. 

Per sneetje gebakken brood levert deze koolhydraatarme broodbakmix slechts 1,25 gram netto koolhydraten wat deze broodbakmix geschikt maakt in het koolhydraatarm dieet vanaf fase 1 en het ketodieet!

Inhoud: 210 gram mix

Voedingswaarden

Per 100 gram bakmix

Per 100 gram gebakken brood

Energie

1697 kJ / 410 kcal

885 kJ / 214 kcal

Vet
-waarvan verzadigd vet

25 g
4,6 g

15 g

2,9 g

Koolhydraten
-waarvan suiker

9 g
6,6 g

3,5 g

2,7 g

Vezels

30,6 g

10,4 g

Eiwit

22 g

11 g

Zout

2,1 g

0,8 g

Ingrediënten: Amandelmeel geblancheerd (34%), gouden lijnzaadmeel, kokosmeel, psyllium husk, rijsmiddel: natriumbicarbonaat (E 500), zeezout, voedingszuur: (citroenzuur), verdikkingsmiddel: (xanthaangom)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden boven- en onderwarmte. Meng 280 g water, 3 eieren en 20 g olie (bijv. olijfolie). Voeg de bakmix toe en mix net zo lang tot er geen poeder meer te zien is.

Vorm het deeg met vochtige handen tot een brood, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd het een keer in de lengte door. (Optioneel kan het brood dun bestrooid worden met aardappelvezels.)

Bak het brood in de voorverwarmde oven, op de onderste richel, ca. 1,5 uur gaar.

Laat het brood na het bakken volledig afkoelen op een rooster voordat u het aansnijdt. Belangrijk: De ovendeur mag tijdens het bakken niet worden geopend!

Tips voor variatie: Voor een vegan brood: vervang eieren door 90g gemalen lijnzaad en 100g water.

Konzelmann's

Specifieke referenties