Wijnsteen bakpoeder Bio Mattison

Wijnsteenbakpoeder is geschikt voor het bakken van koolhydraatarme gerechten! Potje van 220 gram.

€ 4,50
Inclusief belasting
Aantal

Wijnsteen ontstaat in wijnvaten tijdens het rijpen van de wijn. Na het rijpen blijven er wijnsteenkristallen achter. Deze worden gereinigd en gemalen tot heel fijn wijnsteenpoeder.


Wijnsteenbakpoeder is een natuurlijke variant van bakpoeder en bevat geen chemischerijsmiddelen. Het poeder kan gebruikt worden als rijsmiddel voor (glutenvrij)brood-, koekjes- en taartdeeg en kan in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt als bakpoeder, ongeveer 20 gram per 500 gram meel. Koel, droog en gesloten bewaren.


Ingrediënten:

Biologische Maiszetmeel, 24,7% zuurteregelaar: wijnsteenzuur (monokaliumtartraat E336), rijsmiddel: natriumbicarbonaat (E500), E336 is kaliumzout uit wijnsteenzuur, een natuurlijk zuur dat ook voorkomt in verschillende soorten fruit, zoals druiven, E500 is een natuurlijk mineraal, gemaakt uit steenzout of zeewater.


Voedingswaarde per 100 g:

Energie 1004 kJ / 235 kcal

Vet 0 g

Koolhydraten 44 g

waarvan suikers 0 g

Eiwitten 0 g

Zout 17,5 g


Inhoud: pot van 220 gram


Mattison

Specifieke referenties