Kokosolie Extra Virgin - 500 gram

Biologische kokosolie is een fijne en heerlijke olie en bestand voor gebruik op hoge temperaturen. Te gebruiken in koolhydraatarme gerechten, extra virgin, met kokosgeur. 500 gram.

€ 10,25
Inclusief belasting
Aantal

Kokosolie is een fijne en heerlijke olie voor dagelijks gebruik. Het is eigenlijk de enige olie die écht geschikt is voor het gebruik op hoge temperaturen zoals bij frituren, bakken en braden.

 

Kokosolie bevat hoofdzakelijk vetzuren met een middellange keten en maar een klein gedeelte met lange keten. Dat maakt de olie als het ware flexibel en dat is beter voor het lichaam. Kokosolie bevat 27,5 % lange-keten verzadigde vetzuren, 65 % middellange-keten verzadigde vetzuren en verder onverzadigde vetzuren.

 

De Omega & More Extra Virgin wordt geproduceerd in Sri Lanka. Het productieproces van de Extra Virgin kokosolie is veel arbeidsintensiever dan van de geurloze variant. De kokosolie wordt geperst uit het verse vruchtvlees van volwassen kokosnoten en heeft een heerlijke milde kokosgeur.


Ingrediënten:

100% Pure kokosolie van biologische teelt.


Gebruik:

De kokosolie is uitermate geschikt voor frituren, wokken en bakken, maar in het bijzonder voor koud gebruik door het, na de bereiding, toe te voegen aan gerechten. Het is ook ideaal als massage of badolie danwel als huidcreme. Bevat geen transvetzuren en allergenen en kan gemengd worden met bijvoorbeeld olijfolie en seamolie. Kokosolie is vloeibaar bij een temperatuur >25 C.
Eventueel bezinksel en kleurverschil zijn normaal

Let op: kokosolie is bij kamertemperatuur niet vloeibaar, maar wel smeerbaar. Wordt vloeibaar bij hogere temperaturen. 


Inhoud: 500 gram.


Voedingswaarden                                          

 100 gr

Kcal

878

kJ

3677

Eiwitten (g)

0

Koolhydraten (g)

0

Vezels (g)

0

Vetten ( g )

99,0

Zout (g)

- Omega and More

Specifieke referenties

Aanbieding