Mattisson MCT Olie C8 - 500 ml

De MCT olie van Mattisson bestaat uit puur C8 vet uit kokosnoten en is vegan. Gebruik deze olie om toe te voegen aan koffie, salades of in andere gerechten. Kan verhit worden tot 177 graden. Fles van 500 ml.

€ 19,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

De Mattisson MCT olie C8 is neturaal van smaak, vegan, ontgonnen van kokosnoten en bevat 99% caprylzuur. Bijzonder zuiver dus! Je kunt het toevoegen aan je koffie of over een salade doen om zo het aantal gezonde vetten in je ketodieet te verhogen. 

MCT olie heeft een neutrale smaak en kan zowel koud als warm gebruikt worden ter vervanging van andere oliën en vetten. MCT olie bij het koken, bakken en braden maximaal verhitten tot 177 graden Celsius. Eventueel bezinksel is normaal. Koel, droog en afgesloten bewaren.

Inhoud: 500 ml

Voedingswaarde per 100 g

Energie 3760 kJ / 900 kcal
Vet 100 g
waarvan verzadigd 100 g
Koolhydraten 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g
Caprylzuur/C8 99 g
Caprinezuur/C10 1 g

Ingrediënten: 100% MCT Olie uit koskosolie.

Wat zijn MCT vetzuren?

MCT is de afkorting voor Medium Chain Triglycerides (middellange ketenvetzuren). MCT vetzuren worden in het lichaam omgezet in energie. Vetzuren met een lange keten (die het lichaam ook nodig heeft) worden trager omgezet in energie. MCT wordt door het lichaam direct omgezet zodat je wellicht sneller en langduriger energie ervaart. Het voordeel is dat de vetten maar in mindere mate voor vetopslag gebruikt worden. Voor sporters is het voordelig dat de MCT vetzuren gebruikt kunnen worden voor energie als de glucose in het lichaam na een bepaalde tijd verbruikt is.

Verschillende varianten MCT vetzuren

Vetten bestaan uit carbonzuren en koolstofatomen. Het aantal koolstofatomen bepaalt de lengte. De korte ketens hebben een lengte van maximaal 5 atomen, middellange ketens van 6 tot 12 en lange ketens meer dan 12 atomen. Hoe meer atomen des te moeilijker de verbranding. Des te minder atomen des te sneller het al energie in je lichaam gebruikt kan worden. De middellange ketens worden gezien als makkelijk verteerbaar doordat ze in de lever gebruikt worden en slaan zo min of meer de vertering over. De middellange ketenvetzuren waar het meestal om gaat zijn: Caprylzuur (C8) en Caprinezuur (C10). Soms bevindt zich nog wat Laurinezuur (C12) in een product. Ieder van deze ketens van vetten heeft zijn eigen toepassing. C8 heeft de meeste invloed op het hoofd, C10 op het algehele lichaam en C12 op de darmen.

Voordelen

Het gebruik van MCT vetzuren heeft veel voordelen. Het kan de vetverbranding verhogen (voornamelijk bij mensen met een hoog lichaamsgewicht, helpt op gewicht te blijven, bevordert het verzadigingsgevoel na de maaltijd, geeft je snelle energie en heeft een positieve invloed op je bloedsuikerspiegel.

Mattisson

Specifieke referenties