Mattisson MCT Olie Blend C8 C10

Mattisson MCT olie C8 bestaat uit puur C8 vet en kan je aan je koffie toevoegen of over een salade doen om meer gezonde vetten toe te voegen in je ketodieet. Fles van 250 ml.

€ 12,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Mattisson MCT olie is gemaakt van 100% biologische kokosolie en bestaat voor 60% uit Caprylzuur/ C8 en 40% uit Caprinezuur/C10.

De afkorting MCT staat voor "Medium-Chain Triglyceride" en is een type vetzuur met middellange ketens. MCT olie wordt in het ketodieet gebruikt om langer verzadigd te zijn en een energieboost te geven. MCT olie geeft snel energie en wordt niet opgeslagen als vet. 

Deze MCT olie heeft een neutrale smaak en kan je zowel warm als koud gebruiken ter vervanging van andere vetten en oliesoorten. Verhit tot maximaal 177 graden. In de fles kan bezinksel zitten, dit is normaal en kan je oplossen door de fles goed te schudden.

Voeg wat MCT olie toe aan je koffie, smoothie, ontbijt of doe het over je salade! Je zult langer verzadigd zijn en je bloedsuikerspiegels zullen minder snel gaan pieken.

Inhoud: 250 ml

Voedingswaarde per 100 g

Energie 3760 kJ / 900 kcal
Vet 100 g
waarvan verzadigd 100 g
Koolhydraten 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g
Caprylzuur 60 g
Caprinezuur 40 g


Ingrediënten
: 100% MCT Olie uit koskosolie.

Wat zijn MCT vetzuren?

MCT is de afkorting voor Medium Chain Triglycerides (middellange ketenvetzuren). MCT vetzuren worden in het lichaam omgezet in energie. Vetzuren met een lange keten (die het lichaam ook nodig heeft) worden trager omgezet in energie. MCT wordt door het lichaam direct omgezet zodat je wellicht sneller en langduriger energie ervaart. Het voordeel is dat de vetten maar in mindere mate voor vetopslag gebruikt worden. Voor sporters is het voordelig dat de MCT vetzuren gebruikt kunnen worden voor energie als de glucose in het lichaam na een bepaalde tijd verbruikt is.

Verschillende varianten MCT vetzuren

Vetten bestaan uit carbonzuren en koolstofatomen. Het aantal koolstofatomen bepaalt de lengte. De korte ketens hebben een lengte van maximaal 5 atomen, middellange ketens van 6 tot 12 en lange ketens meer dan 12 atomen. Hoe meer atomen des te moeilijker de verbranding. Des te minder atomen des te sneller het al energie in je lichaam gebruikt kan worden. De middellange ketens worden gezien als makkelijk verteerbaar doordat ze in de lever gebruikt worden en slaan zo min of meer de vertering over. De middellange ketenvetzuren waar het meestal om gaat zijn: Caprylzuur (C8) en Caprinezuur (C10). Soms bevindt zich nog wat Laurinezuur (C12) in een product. Ieder van deze ketens van vetten heeft zijn eigen toepassing. C8 heeft de meeste invloed op het hoofd, C10 op het algehele lichaam en C12 op de darmen.

Voordelen

Het gebruik van MCT vetzuren heeft veel voordelen. Het kan de vetverbranding verhogen (voornamelijk bij mensen met een hoog lichaamsgewicht, helpt op gewicht te blijven, bevordert het verzadigingsgevoel na de maaltijd, geeft je snelle energie en heeft een positieve invloed op je bloedsuikerspiegel.

Mattisson

Specifieke referenties