Fase 4:  de balans!

 

Fase 4 is de laatste fase van het eiwitdieet, het normale evenwichtige voedingspatroon.

In deze fase gebruikt u helemaal geen proteineproducten meer of af en toe eens om uw gewicht te laten stabiliseren. U doet er verstandig aan om ook in deze fase te letten op het totale aantal koolhydraten in uw voeding. Het beste kunt u dan kiezen voor koolhydraatarm brood en toast en koolhydraatarme pasta of rijst.

Maak een schema voor uzelf waarin u een evenwichtig programma samenstelt. U mag zeker af en toe een uitschieter hebben!

Houdt de dagen er na wel een "balansdag". Op deze manier houdt niet alleen uw lichaam het makkelijker vol, maar ook u zelf! Stap maximaal één keer per week op de weegschaal, het liefst op dezelfde weekdag.

Geniet van eten, maar weet waar u mee bezig bent!

En: heeft u behoefte aan een balansdag, dan kunt u ook tijdelijk weer even terugpakken naar een dag uit fase 1 of fase 2 of fase 3.

 

Veel mensen vinden het prettig om na het afvalllen van tijd tot tijd een proteineproduct te nemen. Dit kan ook gerust! Zo kunt u bijvoorbeeld uw ontbijt, lunch of warme maaltijd een keertje vervangen door 1 van onze producten.

 

Ook kunt u er voor kiezen om koolhydraatarm te blijven eten. De ervaring leert dat dit ook bij de meeste mensen het geval is om het gewichtsverlies op de langere termijn vol te houden.

U kunt bijvoorbeeld de rijst en pasta vervangen door onze producten van Ciao Carb en Dreamfields. Of het brood vervangen door koolhydraatarme meelsoorten uit onze webshop. U hoeft dit niet elke dag te doen, maar gun uzelf van tijd tot tijd de voordelen van een koolhydraatarme voeding!