Fibrex Voedingsvezel Natufood

Fibrex is een uit de suikerbiet bereid product dat van nature rijk is aan voedingsvezel. Fibrex bevat 73% voedingsvezels en slechts 60 kcal per 100 gram. Door 2 à 3 eetlepels Fibrex toe te voegen aan de voeding wordt voorzien in de dagelijks benodigde hoeveelheid voedingsvezels van 20-30 gram. 

Kan worden toegevoegd in yoghurt, kwark, pannenkoeken, brood en kan ook dienen als paneermeel.

€ 5,99
Inclusief belasting
Aantal
Er zijn niet genoeg producten op voorraad

Fibrex is een uit de suikerbiet bereid product dat van nature rijk is aan voedingsvezel. Fibrex is een natuurlijke aanvulling op de dagelijkse hoeveelheid voedingsvezels. De normale behoefte aan voedingsvezels bedraagt 10 à 30 gram per dag. Door 2 à 3 eetlepels Fibrex toe te voegen aan de voeding wordt voorzien in de dagelijks benodigde hoeveelheid.

Fibrex is glutenvrij en kan worden toegepast in een glutenvrij dieet. Fibrex bevat geen fytinezuur, zodat de opname van mineralen en sporenelementen niet wordt verstoord. Fibrex is neutraal van smaak en kan worden toegevoegd aan soepen, yoghurt, fruitsap, bereiding van brood, gebak, gehakt, omelet etc. Fibrex heeft een lage energetische waarde, slechts 60 kcal / 100 g (4,32 kcal/8 g = één eetlepel) en kan worden gebruikt in een energiebeperkt dieet.

Het kan ook worden gebruikt om in het eiwitdieet en het koolhydraatarm dieet toe te voegen aan diverse bak en broodmixen. Het kan daarnaast ook dienen als (koolhydraatarm) paneermeel. Fibrex levert slechts 5 gram koolhydraten per 100 gram.
Fibrex neemt veel vocht op. Laat daarom de hoeveelheid Fibrex die u wilt gebruiken in een recept eerst wellen. Met 1 eetlepel Fibrex toe te voegen aan uw koolhydraatarme recepten krijgt u 5 gram vezels binnen. Drink voldoende vocht!

Het gebruik van Fibrex heeft een aantal positieve eigenschappen. Het draagt zorgt voor o.a. een regelmatige stoelgang, een groot verzadigingsgevoel en een constante bloedglucosespiegel.


Voedingswaarde per 100 gram:

Energiewaarde 800 kj (191 kcal)
Eiwitten 8.0 gr.
Koolhydraten
waarvan suikers
5.5 gr.
5.5 gr.
Vetten
waarvan verzadigd
1.0 gr.
<1.0 gr.
Vezels 67.0 gr.
Zout 0.13 gr.

 

Ingrediënten: suikerbietenvezels.

Inhoud: 340 gram

Natufood

Specifieke referenties

Aanbieding