De kosten van het eiwitdieet 

Bij het berekenen van de kosten van het proteïnedieet dient u rekening te houden met de volgende factoren:

  • Hoeveel kilo wilt u afvallen?
  • Wat is uw lichaam gewend te eten?
  • Welke kosten heeft u momenteel aan uw dagelijks voedsel?

 

Het eiwitdieet is geen duur dieet als u rekening houdt met het bovenstaande. U zult zien dat u zelfs in sommige gevallen minder geld zal betalen aan eten/drinken in vergelijking met uw huidige uitgaven.

Hoeveel kilo wilt u afvallen?
Hoe meer kilo's u wilt afvallen, hoe langer het dieet duurt. U heeft dan meer dieetproducten
nodig.

 

Wat is uw lichaam gewend te eten?
Als u gewend bent op een dag veel te eten is uw maag daarop ingesteld. Uw maag geeft dan pas een verzadigingsgevoel bij een zekere mate van oprekking. Dit kan er voor zorgen dat sommige mensen die beginnen aan een eiwitdieet in het begin meer honger hebben en dus ook meer producten nodig hebben. Overschrijdt echter nooit het maximum aantal eiwitmaaltijden per dag wat hoort bij uw dieet  (6 maaltijden)

 

Welke kosten heeft u momenteel aan uw dagelijks voedsel?
Als u nu veel eet en drinkt op een dag zullen de verschillen in kosten tussen uw huidige levensstijl en een eiwitdieet weinig verschillen. Het kan zelfs zijn dat uw nieuwe dieet goedkoper wordt!

 

De 1ste fase van het eiwitdieet (gemiddelde duur van 4 weken tot  u 2/3 van uw overgewicht kwijt bent) bent u gemiddeld 80 euro per week kwijt (zonder supplementen) Dit is gemiddeld 12 euro per dag.

 

Let op!

Naast de eiwitproducten moet u alleen nog 200-400 gram groente per dag, koffie/thee en eventueel zoetjes te kopen. U komt dan in totaal op ongeveer 70-80 euro per week uit.  Dat is ongeveer  € 300,00 per maand voor uw complete maandelijkse eetprogramma. Het kan zijn dat dit niet al te veel verschilt met uw huidige uitgavenpatroon voor voeding en drinken en het eiwitdieet op deze manier wat voordeliger voor u wordt!