Sukrin Kokosmeel

Koolhydraatarm, eiwitrijk en van nature glutenvrij. Geschikt om maximaal 25% van het gewone meel in recepten te vervangen om minder kcal en koolhydraten te krijgen! Zak van 400 gram.

€ 4,95
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Koolhydraatarm, eiwitrijk en van nature glutenvrij. Geschikt om maximaal 25% van het gewone meel in recepten te vervangen om minder kcal en koolhydraten te krijgen! Zak van 400 gram.


Omdat kokosmeel erg veel vezels bevat zal het meer vloeistof absorberen dan normaal meel. Kokosmeel heeft van nature een zoetere smaak, daardoor hoef je minder zoetstof/suiker toe te voegen. 
Kokosmeel kun je ook goed gebruiken als sausverdikker.


Voordelen van Sukrin Kokosmeel

Kokosmeel is van nature glutenvrij. De meel is afkomstig van gedroogd en fijn gemalen kokosnotenvlees.
Omdat kokosmeel zo rijk is aan proteïne, kan het goed gebruikt worden als proteïne supplement of om proteïne toe te voegen aan je dieet. 

Kokosmeel is rijk aan vezels, daardoor is het goed voor je spijsvertering en hou je langer een vol gevoel, wat weer goed is voor de lijn! 

Kokosmeel bevat veel mangaan. Mangaan helpt bij de opname van verschillende mineralen en vitaminen, o.a. choline, biotine, vitamine C en thiamine. Het helpt ook bij het verbeteren van je immuunsysteem, de gezondheid van je schildklier en het in balans houden van je bloedsuikerspiegel. 

Kokosmeel bevat veel laurinezuur. Laurinezuur is gezond verzadigd vet dat essentieel is voor je afweersysteem. Het helpt ook je huid en de werking van je schildklier te verbeteren.


Bakken met Sukrin Kokosmeel

Omdat kokosmeel erg vezelrijk is zal het vochtige ingrediënten erg snel absorberen. Daarom zijn er een aantal regels om rekening mee te houden als je gaat bakken met kokosmeel.
Ten eerste: omdat kokosmeel zo goed absorbeert kun je gewoon meel niet klakkeloos vervangen met kokosmeel. Halveer de hoeveelheid kokosmeel die je wilt gebruiken.
Ten tweede: verdubbel de hoeveelheid eieren die je normaal gebruikt in je recepten.
Tot slot: mix je ingrediënten voorzichtig door elkaar. Voeg de meel heel geleidelijk toe. En pas op dat je niet teveel roert.

Het Sukrin kokosmeel is heel zuinig in gebruik.


Voedingswaarde per 100 gram:

345 kcal

eiwit 19 gram

vet 14 gram

waarvan verzadigd 13 gram

koolhydraten 18 gram

waarvan suikers 18 gram

vezels 40 gram

zout 0 gram


Ingrediënten:  Vet gereduceerde en fijngemalen kokos.

Sukrin

Specifieke referenties