Peaks Free - Xanthaangom

€ 4,99
Inclusief belasting
Aantal
Op voorraad

Xanthaangom is een veelzijdige hulpstof bij het bakken. Het kan worden gebruikt als bindmiddel, maar ook als emulgator, ei-vervanger en glutenvervanger. 

Het is ideaal bij het koolhydraatarm bakken als bindmiddel. Het neemt bijzonder goed vocht op, bindt en houdt lucht uit het deeg vast zodat het beter rijst. Op deze manier krijgt een koolhydraatarm bakproduct een stevigere structuur. 

Xanthaangom ontstaat door fermentatie uit suiker en melasse. In tegenstelling tot maizena heeft xanthaangom niet de bloemige smaak en is het koolhydraatarm. Je hebt maar een klein beetje nodig om al een goed effect te hebben.

Inhoud: 200 gram

Gebruik: naar eigen gebruik, meestal voldoet een kleine theelepel. Te gebruiken in (koolhydraatarme) bakmengsels en sauzen als bindmiddel. Op de verpakking wordt aangeraden 5 gram xanthaangom per 500 gram meel/bakmengsel.

Ingrediënten: natuurlijk verdikkingsmiddel (E415)

Voedingswaarden 

 Per 100 gram

Kcal

0

kJ

0

Vet (gram)

0

- waarvan verzadigde vetten (gram)

0

Koolhydraten (gram)

0

- waarvan suikers (gram)

0

- waarvan polyolen (gram)

0

Vezels (gram)

0

Eiwit (gram)

0

Zout (gram)

0

Peaks Free

Specifieke referenties

Aanbieding